donderdag 23 april 2015

Kunstenaars aan het werk

We zijn volop bezig met ons kunstproject. In de speelhoek worden kaartjes gemaakt voor de voorstellingen en het museumbezoek, de collectie in het museum wordt aangevuld en weer anders ingericht; in de groep worden er stillevens gemaakt op de schildersezels, mozaieken neergelegd, Mondriaan-kunstwerken op de kralenplanken gemaakt, kunstboeken gelezen, Delfts Blauw gestempeld enz.

En vandaag zijn we op bezoek geweest bij familie Heije aan de Julianaweg. Deze familie heeft een prachtige tuin met bomen die nu bloesem hebben, voorjaarsbloemen, konijnen, vissen, cavia's en een vrolijke hond. We mochten heerlijk wandelen/rennen in de tuin en alles bekijken, maar daarna was het tijd om te laten zien dat wij al echte kunstenaars in de dop zijn! Gewapend met papier en stiften hebben we allemaal een plaatsje in de tuin gezocht om daar op papier te zetten wat we zagen in de mooie tuin. De mooiste bloemen, bomen en konijnen kwamen op het papier te staan.




 







 

 



Meneer Heije heeft ons ook verteld over het kleinste huis van Heteren waar vroeger een gezin met vier kinderen in woonde. Het huis is nagebouwd en het dak kon eraf zodat we ook op de zolder en binnenin het huis konden kijken. De tijd vloog om! Het was weer tijd om terug naar school te gaan. Wat een leuke excursie voor alle kunstenaars: tekenen in de natuur. Dank u wel meneer en mevrouw Heije dat u uw tuin voor ons open hebt gesteld! Het was prachtig.