vrijdag 10 april 2015

Korte mouwendag

Vanmorgen kwamen er veel kinderen met korte mouwen in de groep. Het beloofde een zonnige dag te worden. We hebben eerst geteld hoeveel kinderen er met korte mouwen waren gekomen. 10 kinderen. En hoeveel blote armen zijn dat? "Tien", antwoordde een kind, maar gelukkig hebben we allemaal twee armen. "Twintig", twee keer twee handen vol vingers. Maar wisten we ook nog hoeveel blote armen we in de groep hadden toen er nog een kind binnen kwam en even later nog één? En hoeveel blote armen toen er een meisje haar vest ging uittrekken en er weer twee armen bijkwamen? De morgen was nog maar net begonnen in de groep en we hadden er al een spontane rekenles opzitten!
We hebben de afgelopen weken veel geplant en zien groeien. Vanmorgen hebben we tuinkers geoogst en geproefd. Mmm....dat smaakte best lekker.
 



 Later op de morgen werd er ook hard gewerkt in onze bloemenkas. Veel bloemen moesten verplaatst worden. Zó konden ze nog mooier bloeien.


 In de klas werd er hard gewerkt met het paasspel en de eendjes met de kaartjes en cijfersymbolen. We hebben ook een leuk liedje gezongen over twee kleine eendjes. En in de eendentaal met elkaar gesproken. "Jabbertalk" heet dat met een deftig woord.
Ook hebben we een dwarsdoorsnede van een echte boomstam gezien. We hebben heel goed de jaarringen kunnen bekijken. Als je goed kijkt en telt, kun je zo te weten komen hoeveel jaar de boom is geworden.