dinsdag 10 februari 2015

Derde wenmiddag

Vanmiddag zijn de kinderen weer komen wennen. Bijna alle kinderen waren er op twee zieken na en de jarige Lorenzo, die feest aan het vieren was. (Hartelijk gefeliciteerd, Lorenzo en beterschap Luuk en Lotta!)

Voor de nieuwe kinderen lag er een mooie nieuwe gymtas klaar om in te kleuren.

We hebben naar een gedichtje uit Sesamstraat geluisterd op het digibord. Het heet "Acht kleine kusjes". Een aantal kinderen heeft kusjes laten horen en wij hebben geteld hoeveel het er waren. En we hebben zelf een cijfer gestempeld en net zo veel hartjes getekend als het stempel aangeeft. Loek heeft wel 40 hartjes getekend. Hoe weet je zeker dat je goed geteld hebt? Daar hebben we een handige manier voor geleerd. En voor wie zijn nu al die hartjeskussen? Wie weet krijg je ze wel voor
Valentijnsdag.

                             

http://sesamchat.nps.nl/data/media/db_images/big/629216_e6a6ad.jpg

Verder hebben we vandaag de taken verdeeld in de groep (Vreedzame School). Aap zou de juf helpen met opruimen, maar dat is niet helemaal gelukt. Wij hebben Aap de tip gegeven dat hij altijd een ander kind om hulp kan vragen.

Nadat we buiten nog even een frisse neus hebben gehaald, was het weer tijd om naar huis te gaan. De derde wenmiddag is voorbij.